Wednesday, June 15, 2011

Be Nice To Me, I Gave Blood Today

Assalamualaikum..

Yang sebenarnya.... Dragon Ball ada 7 biji semuanya...ngahahaha (over gelaks).. Ok I know its not funny. Sebenarnya, bukan aku yang menderma darah tapi Nunang. Masa we pegi KK itu hari, we singgah lah di Suria hanya untuk mengisi perut yang kosong dekat Pizza Hut Restaurant. Bah, bila sudah dapat kupon pizza dan kfc murah masa isi minyak dekat Shell setiap hari mesti orang dekat kaunter bagi kupon. Jadi, bila dapat kupon masing-masing pasang niat untuk makan pizza dengan harga sikit murah bila jalan dekat KK nanti. Sayang kalau tak guna. Mesti hargai..

Sedang kami berjalan-jalan, 

Nunang : Ih, Orang derma darah.
Aku : Ahh!! Mana!!? (padahal depan mata). Mari-mari kita derma darah jugak..(exited ok)

Aku memang exited nak derma darah, nak buang darah lama dan ganti baru, nak bantu orang yang perlu darah dia jugalah. Baru 2x aku derma darah. sikit kan... dan kali ini kesiwa lagi lah aku sebab tak boleh nak menderma sebab hemoglobin tak cukup. Darah dalam badan cukup-cukup untuk diri aku sorang jak. Kecewa tau, baru nak berniat murni tolong orang tak kesampaian.




Ececece..Eksen lah..

Siap tayang sijil lagi, bangga dia derma darah. 
Siap kata 'be nice to me, i gave blood today'. Amboiii..Manja~!!

Masa tengah tunggu nunang derma darah, tiba-tiba Suria Sabah BlackOut..BlackOut Ok..Aku tak pernah tau pun Shopping Mall sebesar ini pandai juga Blackout. Adeii (--"). Lama jugak lah kami tunggu Suria ni berlampu. Sampai lapar-lapar. Tapi, memandangkan niat nak makan pizza itu kuat, maka kami memutuskan untuk terus tunggu. =p dan ini menjadi sajian kami ....

Pasta Perfetto Seafood Marinara (Nyummy)

Pizza pepperoni delight 

Smoked Deli Wings

Ok cukup... muka kenyang.

Sekian, terima kasih.

7 comments:

Cahya Qasehnya said...

sedap tahap gaban! :)

Fadzmie Mohamad said...

Macam selalu pula Suria Sabah tu blackout. Mengkali ada yang selalu bikin short circuit dalam kedai-kedai yang baru mau dibikin tu kali. Hmm.

Entri Terbaru: wordless wednesday #3

Cik Shiqa said...

yummy pizza.. wahh Suria blekout? huhuhu

Farah Faridah said...

cahya : haha sedap pun ada tahap gaban kah...igtkan kuat jak mcm gaban...=)

fadzmie : yakah, mungkin jugak lah kan.

syiqa : yep..suria blekaut..

Gunaqz said...

Gud, gud, gud. Lain kali derma lagi yah? Tdak dapat derma, ko jadi tukang belanja nunang ko makan lepas menderma jak lah Farah. he he

Farah Faridah said...

memang, x giveup ni. sa mana mau jadi tukang belanja saja.. mau juga jadi yg kena belanja tu..hiihhh

zakey said...

wah..sucinya hati yg mendermaaa...kihkihkih...pdhl dalam ati sana manyak gementar ooo...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...