Thursday, June 9, 2011

Holidays at Ranau (Part 3)

Assalamualaikum..!!

Ini hari aku nak sambung balik cerita yang dekat Ranau itu hari. Trip kali ini we pegi Poring HotSpring, Canopy Walk, Air Terjun Kipungit and pegi tengok Gunung Kinabalu dekat Kundasang. Gilerrrr... semua tempat aku nak ambik gambar, rasa cam jakun pun hado. Cian ngan tunang, asek2 muka aku minta amik gambar, tak apalah kata nak belajar mengambil gambar sampai pro, model dah ada..apalagi...(*____________*). Model tak berbayar ni..hehe..

Itu hari, memang  ramai sangat orang dekat poring, almaklumlah cuti sekolah maka ramailah yang pegi bercuti kan. Ok, aku bagi beberapa gambar di sini, gambar sangat banyak. Kalau boring sila scroll down laju-laju atau tekan button close cepat-cepat..Kamsahamida~!!
.............................................................

Poring Hot Spring..



Sila baca yang ini.

Tapi tengok orang yg lalu situ, dah lebih 10 orang .. memang tidak sayang nyawa betul.





Titian Kanopi Poring...
 

Ok, saya tahu memang tidak sesuai langsung pegi meredah hutan belantara dengan pakaian begini. Berat!! Rimas!! dah lah jauh...





yeheee..dahh sampai..




Air Terjun Kipungit...


Sini saja lah yang mampu kami pegi, dekat atas-atas ada lagi air terjun lain 24 tingkat semuanya. Tak larat, jadi masing-masing pasang niat akan pegi lagi lain hari.

Cejukkk makaihhhh..


Keja aku, asek amik gamba diri sendiri. padahal dalam hati jeless tak dapat ikut mandi. Perkara palingg aku nak buat sangat pegi sini masa plan itu hari, mandi waterfall alih2 tak dapat. kesewa aku..

Madam ni yang nak sangat bergambar dengan aku, dont know why..

Singgah gerai nak beli souvenir



Kundasang..

Pegi sini sebenarnya nak tengok jalan ke Kinabalu Park, supaya esoknya takda lah sesat. Singgah jap dekat sini menghirup udara segar n bergambar dengan kinabalu.




Memang penat sangat perjalanan kami, tapi memang puas hati.


To be Continue.........

Sekian, Konsikou for reading this..

7 comments:

tiara dryden said...

madam tu nda mo t'lepas bgmbr dgn sumandak cantik ba tu. haha :D 2la dia semangat

Gunaqz said...

Huuuii nah, santek2 gambar ko Farah. Eh, ko penduduk daerah mana aa?

Farah Faridah said...

tiara : hahaha iya kah jugak tu.. bagus jugak kalo betul..cheyy.. perasan.

gunaqz : thanx gunaqz..dekat jak bah dgn ranau, di tuaran jak.. hehh..

Haffiz MohdNoor said...

wah best nyer jalan2.. takde buahtangan ke? hehehe

nice picca

zakey said...

saya hampir ersangat mengenali lelaki itu..hehe

Dorris Angel said...

i alwayz luv kundasang..nice shoot. -follow u oredi- check out this link: http://jejak-jejakkecil.blogspot.com

beaty said...

wah sia urang ranau pun jarang2 ni p hot spring ..bh nanti mau pigi la ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...