Saturday, June 18, 2011

Holidays at Ranau (Part 4)

Assalamualaikum...

Kalau ada yang tak tahu, entri hari ini berkesinambungan dengan entri Holidays at Ranau Part 1Part 2 dan Part 3 itu hari. Dengan tertaip dan terpublishnya entri Holidays at Ranau Part 4 ini maka lengkap lah sudah cerita aku selama 4 hari 3 malam keberadaan kami di Ranau tidak lama dulu.

Sekali lagi, mata anda akan disajikan dengan gambar-gambar yang boleh tahan manyak, jadi kalau rasa-rasa boring sila scroll down laju-laju atau tekan button close capat-capat. Tapi, aku rasa anda lagi boring kalau baca bebelan aku panjang-panjang daripada tengok gambar banyak-banyak kan..kan.

1) Kinabalu Park


Yahh..Kami mau pegi mendaki ni. Serius..

Perhatikan!! Golongan veteran lagi bertenaga dari muda-mudi!! How come!! Satu hari nanti mesti nama aku pun ada dalam senarai!! Dapatkah?

Ohhhhh...Itu gambar kami tengah main dengan Chipmunk =D

See..Comelkan, Tak takut orang pun. 
Jinak-jinak tupai, didekat boleh dipegang lari..

Rasa nak picit-picit dia.



I tell u.. Waktu ini tengahari, tapi sajukkksss diaaa.


Yang garis putih-putih itu Waterfall

Permandangan daripada Timpohon View

Yang ini aku jakun, first time tu aku nampak buah ni. 
Buah apa ni wehh, adakah stroberi hutan?? 
Huhu...Maafkan kejakunan saya..


2) Strawberry Garden

Taman Stroberi ini dekat Strawberry Garden Hotel sana 



Boleh dia tanam dalam kasut?


3)Taman Bunga 

Dekat Agro T Nursery sana berhadapan dengan SK Kundasang kalau tak salah. Tak banyak tempat yang best kat dalam ni. Sangat-sangat-sangat mengecewakan!! bunga-bunga pun banyak yang dah layu, tanaman tak berjaga, rumput-rumput bermaharajalela, semak!! Tapi diorang still terima orang masuk dan siap minta yuran masuk Rm2. Hello!! malulah sikit wehhh!! ko punya garden ni dah macam belukar aku tengok. Kalau tak mintak duit masuk mungkin tak apa jugak~!.



Bunga dekat Strawberry Garden tadi

Selain bunga-bungaan, mereka juga ada tanam tomato


4) Pasar Kundasang

Akhir sekali kami singgah dekat Pasar Kundasang. Ingatkan nak singgah War Memorial, tapi rasa penat sangat, kesian dekat nunang rasa kejam pulak bawak dia kesana sini, nasib baik sporting. 
Pasar Kundasang terletak dekat tepi jalan saja, jem memang Astaghfirullah, kena sabar banyak-banyak. Even aku yang jadi penumpang pun rasa macam nak tensen Aiyoyoyoyo ini KL kah apa. 

Banyak sayur bulih pilih-pilih


Note : Jadi, kesimpulannya banyak tempat tempat menarik di Negeri kita ni yang belum kita jelajahi. Tak payah lah dulu pergi jauh-jauh, kita kenali dulu tempat kita k. 

-TAMAT-

Sekian, Terima Kasih

6 comments:

samizul.net said...

Macam banyak lokasi di sana yang belum aku datangi lagi.. Pernah naik gunung ja masa 2004 dulu tapi nda sempatlah bagi makan tupai2 n jalan2 di taman tu, muahua3!

Sini bagus untuk honeymoon. Suam2 punya suasana gitu, keh3..

Farah Faridah said...

wah 7 tahun sudah berlalu tu.. apa2 pun patutlah orang sana putih-putih kan..hehe

Gunaqz said...

wow, cantik2 oh pic ko sini. jeles i. paling suka sama strawberri tanam dlm kasut but. kreatif. plg x suka, minta rm2 untuk tengok semak. enda aci!

Farah Faridah said...

kreatifkan.,memang paling banci tu minta rm2 utk tgk semak samun jak.. ketara betul...

samizul.net said...

Iya, tu lah.. Memang banyak sudah perubahannya terutama yuran aku dengar2 yang naik mendadak.. Laban Rata tu pun macam Sutera Harbor kah yang amik, uhu. Bukan ja putih2, tapi tagap2 gitu tu diorang tu, haha

Farah Faridah said...

memang nda puas hati betullah..laban rata? xtau la pulak yg itu. tagap2 tu betul..sukung..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...