Tuesday, June 28, 2011

Malam Fantasi Magika

Assalamualaikum..

This dinner was held pada 25 Jun, hari sabtu malam ahad jam 0700pm baru ini. Maknanya aku terlewat update 3 hari. Tak apa. Dinner ni dekat Hotel ParkCity Miri sana. Subuh subuh pagi lagi kami dah bertolak dari Lawas-Temburong-Limbang-Brunei-Miri. Fuhhhh... Penat tak usah cerita lah, memang aku bukan jadi driver aritu tapi senggal jugak lah otot-otot ini. Mata pun tahan-tahan ngantuk, tapi tak boleh tido sebab awal-awal lagi driver sudah larang aku tido sebab nanti dia tak ada kawan bercerita nanti dia pun akan ngantuk sorang2. Nanti apa jadi kalau driver sudah terjangkit mengantuk?? Jadi cara untuk hilangkan ngantuk ialah..... Pasang lagu kuat-kuat pastu berkaroke lah anda di dalam sana seperti anda berkaroke di rumah. Tak perlu risau kalau piching lari. hahaha..Perjalanan nanti akan aku update esok lusa tulat kah. Sekarang ini biar aku cerita pasal Malam Fantasi Magika itu hari.

Sebenarnya, dinner ni LHDNM yang buat, lagipun orang dah ajak lagi mau tolak kah?Hehh.. Malam Fantasi Magika bertemakan hitam dan silver pastu bertopeng. First time kot aku ikut acara-acara bertema begini. 

We =)


C Nunang dapat lucky draw..jeles?? tak lah, sebab my instict kata aku pun mesti dapat kejap lagi.

See..tak sangka instict aku boleh dipercayai malam itu, aku pun dapat lucky draw ya.. Jadi c nunang tak payah mau kasi jeles2 ok.

Itu barulah dikatakan datang dengan harapan pulang dengan kejayaan membawa perut yang kenyang dan hadiah-hadiah bagai =) 

Sekitar Majlis..(random pic)





pic no.2 - no.4 antara dishes yang sempat di snap. 
Aku tak makan banyak, sebab satu aku dah kenyang tengok makanan tu, sebab dua aku tak pandai makan nak guna chopstik,garfu,sudu pastu makan ala-ala formal. Owhhh tolonglah.. Aku lagi rela makan pakai tangan, tapi wajarkah aku makan pakai tangan di situ. kang aku jadi bahan perhatian plak.


Pembukaan tirai malam magika

Deretan hadiah 


Grand Prize 

Calon-calon Maharaja dan Maharani Fantasi Magika

Maharaja & Maharani Fantasi Magika

Acara itu dari pukul 0700hrs sampai dekat jam 12. Sepatutnya tak mau berlama-lama situ, kalau dah makan terus balik tu,hehhh tapi gara-gara nak tunggu lucky draw punya pasal. Sanggup..

Sekian, terima kasih daun keladi

5 comments:

samizul.net said...

Kalau aku yang ikut acara makan2 yang camni temanya ni, memang aku lah yang kasi spoil sket acara makan2 tu.. Topeng? Hahaha

~NieZa~ said...

wahhh..nice la tema 2..fantasi magika..best2 ^^

*wasaber mlimpas :)

Farah Faridah said...

samizul.net : hahaha kenapa juga?? best ba tema dia, time makan ja x brapa best bah. org lain rilek jak makan, aku serba salah pulak jadinya.

nieza : silakan melimpas...

Gunaqz said...

Wahh!! Sangat best! Memang grand lah. Eh, apa grand prize tu? Bingkai gambar kah?

Cantik oo ko Farah (dengan nada biasa, bukan nada lesbian aaa) ha ha.

Farah Faridah said...

hahaha....x terpikir saya owh mcmn nada lesbian tu.wahahaha..skt perut... grand prize tu mesin basuh tu gunaqs..best kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...