Wednesday, June 22, 2011

Pilihlah Yang Berbaloi-Baloi

Assalamualaikum..

Sewaktu berholiday berhari-hari di sesuatu tempat apakah yang menjadi keutamaan anda? Sila jawab.. Saya sedang bertanya ni. OK, kalau aku first things adalah tempat tinggal.. kena lagi pergi tempat yang tiada siapa-siapa yang boleh kita pinjam rumah dia tempat kita berteduh tumpang bermalam, takkan mau tinggal dalam longkang kan. EH, banyak-banyak tempat kenapalah aku tertaip longkang ini. Ok abaikan saja.

Sini aku sekadar nak kongsi kan lah tempat kami berteduh itu hari masa jalan-jalan di Ranau, bukannya entri senarai hotel dekat Ranau. Bukan hotel mahal, bukan resort 5 bintang. Siapa yang terlalu memilih bintang, ini bukan senarai pilihan anda. Cukup sekadar tempat berehat saja lah, kita datang bukannya nak terperap dalam bilik saja kan. Lainlah kalau orang honeymoon..Ngehhhh tiba-tiba.


1) HOTEL LASING

Tempat ini memang berbaloi gila gila, memang tengok dari luar macam tak hinginnnn haku, tapi bila tengok bilik dia memang selesa. We pilih standart Twin Room pun cuma RM65/-. Memang  sangat jimat bajet lah.


Ada koridor kat belakang bilik


Depan pun boleh duk lepak-lepak


2) KINABALU VIEW LODGE

Yang ini pun boleh tahan murah, tapi tak setanding dengan Hotel Lasing tadi. Sumber gambars dari KVL


Family Room  RM90.00 nett

Standard Twin Room  RM80.00 nett

Standard Double Room   RM75.00 nett

Antara dua ni, aku syorkan pilihan no.1 tu. Sangat berbaloi-baloi bagi mereka yang sederhana dan tak memilih sangat dan ingin berjimat.

Sekian, terima kasih daun keladi

7 comments:

Pink Diva said...

Hmm Hotel Lasing locate mana tue Bro?..baru dengar plak..

tapi murah ..:)

tq for share

Pink Diva said...

Opps!! ..sorry my mistake dear..

ingatkan lelaki tadi..haha!!coz juz lihat pic avatar di FB,tak pasan lak nama tue..

hope you don't mind

misya mialen said...

ok, tq for info..lps ni klu pi ranau, blh sdh stay sana;D

tiara dryden said...

np x stay di kundasang farah? kan lg sejuk. haha. pndai2 ja :)

MyGamanBorNeo said...

iya la, kdg2 budget hotel luarnya nampak inda cantik tp dlmnya selesa.

samizul.net said...

Emm, macam nda pernah dengar dua nama hotel ni masa p Ranau dulu, ehe. Kalau aku, memang pilih #1 tu lah kecuali kalau datang angin mau merasa tempat lain camna, haha

Farah Faridah said...

pink diva : its ok, tapi mmg ramai dah slh sngka ni blog laki ka pmpuan. dekat ranau sana juga, xtau mcmn mau explain. tapi dia tepi jalan jugak lah. boleh npk.

misya : =)sama2.

tiara : kalau belum kawen jangan stay di kundasang..haha joke.(--")

mgborneo : yalahkan, mula2 tu nda yakin jak mau tinggal sana. tpi nasib baik ok.

samizul : tempat lain pun byk yg ok, tapi aritu banyak yg dah full. ni pun nasib lah.=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...