Tuesday, July 12, 2011

Perjalanan ke HomeTown

Assalamualaikum..

09072011 yang baru lepas, sekali lagi berpeluang balik kampung bukan untuk mengikut perhimpunan Bersih... bukan..Tapi ada agenda lain yang harus diselesaikan.. Ya selama ini susah nak dapat peluang macam begini untuk balik kampung walaupun perjalanan cuma hampir 5 jam dari Lws ke Tuaran, tapi untuk balik setiap minggu itu adalah mustahil. Bulih tahan jauh juga itu, habis-habis masa di perjalanan saja. Tapi kalau aku yang jadi driver sanggup kut, tapi sudah drivernya ada masalah gegaran lutut jadi faham-fahamlah. Ada karang tercabut lututnya tu. Hahaha..ops suri tunangku.. Jangan marah ahhh.. Cepat tuha karang. Nda sudah baby face..nyaii uhuk uhuk~!!


Halo everyone.. kami nak balik kampung ni. Bye..

Banyak kali jumpa road block, jem panjang tak mau kalah. Gara-gara BERSIH. 


Salah satu tujuan 

Wehh.. ko nak begambar ka nak cari barang??

After urusan tadi perut kami minta di isi. We have taken our lunch at MarryBrown 1 Borneo. Ada orang tiba-tiba mengidam nak makan di SINI. I follow ja.. dah dia belanja, jadi jangan lepaskan setiap peluang yang ada. Rugi..rugi..rugi..nanti. 


Ini dia orang mengidam

Nasi MarryBrown for him

Fries putar-putar

Spicy Seafood Poriddge idamanku selalu

Nasi Ayam MarryBrown for me


Sesudah kenyang-kenyang, pusing 1B sekejap. Sempat terserempak dengan JamalAbdillah bukan artis kegemaran depan Secret Recipe masa tengah tunggu nunang lama gilak masuk washroom. Aku takut-takut jak dia tetido dalam washroom tu sebab telampau selesa dia bilang. Rupa-rupanya lama menggambar itu washroom.. ha..ha.. jangan-jangan dia mau buat entry pasal tandas kali tu. hehh

We at Pantai Kg. Shabandar my hometown

Sunset ciptaan Tuhan yang keindahannya cuma sebentar


Sekian, Terima Kasih Daun Keladi. Lain Kali Datang Lagi =)

5 comments:

zakey said...

sesi balas olok ka ni arr? hahaha..

Gunaqz said...

nah, abis zakey kena balas! hahaha

uih farah, kamera apa kamu pakai ni? cantik oo gambar. :-) makanan dpan zakey tu, untuk dia sorang kah? wah, semangatnya. haha

zakey said...

Gunaqz: ko punya gambar pun cantik2 bha..mcm mau p sydney trs kami..tapi ko d melbourne bha kan..

zakey said...

Gunaqz:mknn tu dia yg beli byk2, tp xhbs...sa yg jadi tukang kasi hbs...sbb tu la berat sa naik mendadak...huhu

Gunaqz said...

bah, honeymoon bah kamu sini. sia bukan di melbourne. sia di western sydney. nama suburb sia penrith. tidak jauh dari sydney lah. 45 minit driving. mcm dari tuaran pi kk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...