Friday, April 23, 2010

Happy..Happy..Happy

uwaaaaa!!!...ohh itu bukan menangis tapi menjerit kegembiraan.  super gembira hari ini.. terasa ingin menjerit + menangis jak masa dengar dia cakap tadi.. harap-harap tidak adalah sebarang kesilapan/sabotaj kah apa-apa yang berlaku. i will wait for u ISNIN!!! i lop u..i lop u..

Thursday, April 22, 2010

Gadis dengan Bunga

"Sahaja aku upload gambar ini kerana sukahati saya lah!!" haha.. macam marah padahal cuma tension, elevension, twelvesion saja di hari khamis ini. pastu pura-pura update belog pasal gadis dan bunga atau maksud lagi dalam menyampaikan betapa kami begitu suka pada bunga sebab perempuan itu cantik macam bunga..ehh ehh (--"). ayat macam perasan. betul..eh bukan betul perasan! tapi betul kami suka bunga! jadi lain kali kalo nampak aku sedih atau marah, bagi lah bunga.. pasti aku akan hancur lumatkan bunga itu..haha.. sebab aku tengah marah sebenarnya jangan bagi bunga..(ayat macam orang mengong)












ohhh..ini jak lah untuk entri yang bengong untuk hari ini..babai

Wednesday, April 21, 2010

Something make me smile today

Tak tahan rasa hati tengok gambar ini, senyumlah sorang-sorang depan komputer.. hihi.. dalam sedih-sedih begini pun sekali tengok gambar ni terus senyum. Comel bah!! kalo lah ada binatanggg ini depan mata dah aku bagi penumbuk sebiji sebab buat aku geram hati jak. oohh mungkin walau gambar ini superimpose pun tetap buat aku senyum dalam sayu begini. Jadi siapa yang sedih sila tengok gambar ini!!


aihhh..tak tahan tengok budak ni main cakk..cakk..

ni lagi sekong..!

mau juga inteprem!! mentang-mentang kau comel begitu!!


p/s : oowhhh start sedih balik..(terus cepat-cepat tengok gambar ni )

Friday, April 16, 2010

Looks like Pierre Andre???

"Ahhh...Pierre Andre kah ni??!!" Sambil dahi bekerut-kerut dan kening barcantum sambil mendekatkan biji mata ke skrin komputer bagi memastikan wajah itu jelas di penglihatan!!!. (ceh macam marah sampai letak tanda seru disitu). Ermm..gambar ni dapat dari fotopages kakak dalam gambar ni.. suka tengok keluarga bahagia dia dengan anak dia yang comel itu.. eh, kakak ni kawin dengan pierre andre kah? tidak ada pun dengar-dengar yang pierre andre sudah kawin..Soalan bodoh yang menjadi monolog dalaman. lets see, looks like pierre andre kah atau mata ini yang kekabur-kaburan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



ohh..yang ini pierre andre yang betul..saya pasti!!

Thursday, April 15, 2010

Berry Beauty

Terpegun saya sebagai seorang perempuan melihat wajah wanita secantik ini. SUNGGUH INDAH!!Bayangkan lah sekiranya anda semua ini memiliki raut wajah sesempurna ini.. pasti akan menjadi rebutan dan idaman semua laki-laki termasuk jantan2 seantero dunia. ya..anda tapi bukan saya~!








saya sangat suka dan jeles!!~namun saya harus merasa bersyukur atas apa yg saya miliki kini!!

Note WithLuv : semua perempuan itu cantik!!

Tuesday, April 13, 2010

Perkara yg harus diKONGSI

Perkara-perkara yang harus dikurangkan dan jangan dilakukan

1) Kurangkan makan bawang besar

2) Kurangkan makan berempah

3) Kurangkan makan ketumbar kering

4) Kurangkan menonton hiburan

5) Kurangkan membaca majalah hiburan

6) Kurangkan ketawa yang panjang atau terbahak-bahak

7) Kurangkan minuman air batu,air dalam tin(100 plus dan lain2)

8) Kurangkan makan organ dalaman ayam terutamanya kanak2

9) Jangan makan kepala ikan

10) Jangan minum air yang ada semut

11) Jangan tidur selepas subuh

12) Jangan tidur selepas asar

13) Jangan tidur selepas makan

14) Jangan makan terlalu kenyang

15) Jangan makan berat selepas jam 9.00 malam

16) Jangan menyapu rumah pada waktu malam

17) Jangan makan yang masam-masam berlebihan

18) Jangan dicampur makan laut dan darat dalam satu hidangan

19) Jangan minum susu selepas memakan daging/ayam

20) Jangan dengki pada orang lain

21) Jangan makan dari sumber yang tidak halal

22) Jangan memberi anak makan makanan dari sumber yang tidak halal

23) Jangan makan makanan yang ada pewarna

24) Jangan makan makanan yang ada pengawet

25) Jangan mengunakan minyak masak lebih dari 2 kali

26) Jangan mandi selepas 9.00malam

Monday, April 12, 2010

Bila Hujung Minggu Yang Membosankan..

Petang yang cerah kini sudah gelap, aku kawanmu dan kau kawan ku..lalalala..
nyanyi lagu ini terus mendung petang itu..huhu.. sumpah serius, amat boring pada petang ahad ini bukan petang saja, pagi tengahari petang dan kemarin sabtuday jugak amat boring..T-T..boringkan hidupku??!! jadi untuk hilangkan boring yang amat ini sesuatu harus di lakukan!! ya!! saya dengan itu telah memujuk housemate yang juga saya tahu sedang dilanda boring yang sama untuk keluar dating...hehe.. iya walaupun cuaca awal2 sudah warning yang hujan akan turun sekejap lagi namun tidak diendahkan oleh dua sahabat ini.. takpa2 payung ada..B-)



yeyeh..lepas ni x payah pegi gim sebab di tempat rekreasi ini sudah tersedia gim open air

Lihat awan disana, berarak mengikutiku..(sila baca ikut rentak lagu acha septriasa)

owhh...kami makan bersebelahan dgn pengantin..ehh..kenapa dorang p sini arr..d dewan tadi x makan kah??
(mohon mahap pengantin, amik gambar tanpa kebenaran)

tadaaaa...SENGAL!! day

Wednesday, April 7, 2010

in my INBOX today

IT'S TRUE THAT WE DON'T
KNOW WHAT WE'VE GOT
UNTIL WE LOSE IT.
BUT IT'S ALSO TRUE
THAT WE DON'T KNOW
WHAT WE'VE BEEN MISSING
UNTIL IT ARRIVES


siap ada gambar epal-epal..

email from : Mrs Amar Kour

Note WithLuv : semuanya betul belaka

Buatmu Sahabat

Hayatul Farah Mohd Nasir
Satu-satunya sahabat terbaik yang pernah aku jumpa, Yang membuatkan sesiapa saja selesa berdampingan dengannya, Seorang pendengar yang baik, Seorang Penasihat, Seorang yang baik hati, Seorang yang kuat menangis, Seorang yang tulus, Seorang yang marah cuma 10 saat tapi merajuknya 10 jam. hehe..;')

i wish u

Happy BDay Yang ke23
Semoga panjang umur
Dimurahkan rezeki
Dipercepatkan jodoh (--")
Makin cantik comel lote
dan
jangan cengeng lagi!! fight 4 win!!





Note WithLuv : Bulan 7 nanti kita jumpa ya ;D sayang kamu..~

Monday, April 5, 2010

Hang Out

Pada suatu petang yang damai.. tidak panas dan tidak juga hujan.. di saat mentari berselindung di balik awan.. ketika burung gagak sedang keluar mencari makan.. Maka keluar berjalan menghirup udara yang segar adalah satu keputusan yang tepat dilakukan di petang itu!!.. di sebatang jalan yang lengang, terlihatlah kelibat 3 orang sekawan sedang berjalan kaki menuju ke food court presint 9 itu untuk mencari makanan bagi mengisi perut-perut yang sedang kekosongan (heh..bila jalan cerita begini, tiba-tiba terkenang zaman kanak2 yang begitu suka meembaca cerita dongeng dahulu kala (--") ). Perjalanan dari rumah ke food court hanya mengambil masa kira-kira 15 minit untuk sampai ke situ. Namun sekiranya kau berjalan ala-ala lenggang kangkung maka perjalanan yang 15 minit itu pun boleh lah ditukarkan menjadi 25 minit!! heii.. macamlah selama ini aku mengira setiap saat perjalanan ke sana!!


Posing Kak G n Alia sebelum makan. owh ya..ice blended koko itu saya yang punya!!

Tiada orang yang tau wajah 2 orang ini adalah wajah baru bangun tido..


Sunday, April 4, 2010

Clash Of The Titans



Clash of the titans, wayang yang terlalu ingin di tonton dari minggu lepas lagi!! dan siang tadi adalah waktu yang di tunggu-tunggu untuk menebus kembali niat yang dari minggu lepas itu.;D.. ngahaha..(tiba2 pulak ketawa) akhirnya...cerita dia memang best, mengisahkan tentang manusia (perseus) yang separuh dewa (anak zeus) yang berjuang menentang kejahatan (dewa hades) untuk memulihkan kerajaan Argos..bla..bla..bla.. tengok lah sendiri baru puas hati..nahhh..siap ku hambek gambar di poster yang terbentang luas di situ sebagai tanda aku telah menonton filem ini!!ceh..poyo kau farah!!






Gambar alia tengah memilih lip gloss ini tidak ada kena mengena dengan tajuk di atas..hehe


terlalu teruja melihat anak patung hingga menangis...~TIPU!!!!

Ya perempuan memang suka anak patung

Ambik gambar ketika makan di "kepsi" juga tidak ada kena mengena dengan tajuk di atas

Note WithLuv : Clash Of The Titans ada sedikit persamaan dengan Percy Jackson & The Lightening Thief??




Thursday, April 1, 2010

Aku Ingin Pulang

Something make me happy, make my day!, make my day!...macam ada peluang untuk kembali ke pangkuan keluarga..heh!! macam lah selama ini kau di oversea sana sampai susah mau balik2!! last balik kk hari tu masa hari raya tahun lepas..lama tak lama sudah 6 bulan saya tidak balik kk..terasa betul derita merindu. nasib baik lah ada henfon, boleh juga call2 atau sms2 ubat rindu duka lara. Nahhh..sebagai pengubat rindu silalah beli tiket balik kk sekarang!!.. pegi balik jak pun baru RM138.00..boleh lagi holiday seminggu di kampung..

kasi klik gambar ini supaya dia jadi besar, supaya kamu nampak jelas

Note WithLuv : Setelah difikir semasak-masaknya dan hampir hangus..tidak jadi lagi untuk kembali ke pangkuan keluarga atas sebab sebab tertentu..(T-T)...daku menangis lagi..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...