Sunday, October 2, 2011

Wedding Reception


Tarikh Keramat : 25/09/2011
Venue : Kg. Pendamai Tambalang Tuaran
Pengantin : Sarudy Dzul Fadly & Fazliza 

Pengantin di angkat sampai ke pelamin.. Hehe macam dolu-dolu pulak da




Pelaminan Suku Kaum Bajau


Ambik Kesempatan

Betitik

Bersama orang's kesayangan

Persalinan Suku Kaum Dusun/Kadazan


Yay.. Saya sudah ada kakak!

Peace u ols =p

I will be the next...

Malam Berinai






Saturday, October 1, 2011

Solemnization Of.....

Hari bersejarah ini terjadi pada sabtu lepas.. bz itu ini sekarang blog pun susah sangat nak update sentiasa.. Jangan terkejut pulak.. Ini bukan majlis pernikahan saya, tapi majlis nikah satu-satunya abang yang saya punya!! Alhamdulillah, sekali lafaz saja tiba-tiba abang saya sudah ada bini...cehh!! 

Sarudy Dzul Fadly Sainin


Fazzlizah Amin


Riang Gumbira

Abaikan wajah saya yang pucat pacat.. fokus ke pengantin terus

Syukur Ya Allah.. Segalanya dipermudahkan dengan izin-Mu.. Rahmati lah kedua pasangan suami isteri ini. Semoga kami sentiasa berada dalam lindunganmu. Semoga jodoh mereka sampai ke Syurga. Amin Ya Rabb...

Note : Akan bersambung dengan majlis malam berinai dan bersanding..

Sunday, September 11, 2011

Beraya!!

Dah masuk Eid yang ke-13, rasanya masih belum terlambat untuk saya ucapkan 'Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri Maaf Zahir & Batin' kepada semua. Raya kan sebulan =) nih pun baru balek dari open house tadi..

geng beraya..


Bergambar dengan tuan rumah 

Ke Kg. Seberang Sundar


Masing-masing cover peruttt.. hehe..

Kg. Awat-Awat Sundar


Haiiii, nama saya Dania.

Yang macho ini pulak Benji!!




Saturday, August 13, 2011

You Know What I Did Last Trip??

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Lega, selepas melalui perjalanan yang boleh di kira memenatkan bagi i tapi boleh dikira menyeronokkan dan memuaskan hati. Biasalah, lama tak travelling. Lepas itu, berpeluang lagi untuk berjumpa kawan-kawan lama jadi trip kali ini macam 2 dalam 1.

10082011


Around 1115am bertolak dari rumah siap bawak tapau megi untuk sahur dekat kuching nanti. Flight 1140am. Dari rumah perut memang dah meragam. Kacau betul!!. Sepanjang dalam plane, telinga disajikan dengan bunyi muzik bising kipas kapal kah hapa duduk pulak dekat dengan kipas kapal, adoii memang cuci telinga betul lah. Almaklumlah Twin Otter. Yang paling tak tak tak tahan, masa nak landing dekat Miri, kepala dah pusing pusing macam roller coaster, pening nak muntah kat hujung-hujung dah. Cepat-cepat ambik minyak cap kapak, maka semerbak lah satu kapal dengan bau minyak cap kapak i.. Haha..i peduli hapa ni antara hidup dan mati dah ni. Alhamdulillah, selepas 50 minit perjalanan, kapal landing dengan selamat.. Keluar je dari kapal kepala rasa panas.. Demam

Stay kat airpot Miri, 1420pm berlepas menuju ke Kuching. Sampai Kuching tefon taxi to picked me up terus menuju ke Hotel. Rehat kat bilik sementara tunggu Lydia (ex officemate) datang ambik. Petang itu berbuka puasa kat pizza hut, idamanku selalu.=) Malam tido awal lepas makan paracetamol. Demam..

11082011

Bangun sahur makan nasi petang semalam yang tak sempat nak jamah dan pizza semalam yang tak habis =P after everything g tido balik. Hihi.. Jam 6 bangun balik bersiap-siap nak g kelas 0800am -1700pm. After class terus direct ke Boulevard. Pusing-pusing kat situ macam nak masuk semua kedai. Paling tak boleh lupa, terkenan dengan satu cadar Akemi dekat situ dengan harga RM1k++ after 80% diskaun RM200++. Memang gila harga cadar sampai RM1K. 

Petang itu berbuka dekat Kenny Rogers Roster, murah rezeki Lydia belanja.=) After iftar, bawa Lydia g tengok cadar Akemi tadi. Tak puas hati punya pasal, nak jugak tengok balik. Sampai suruh orang situ tolong display kan. Last-last tak nak bila fikir masak masak tak jadi pulak nak beli. Tabiat buruk i yang disedari!! 

12082011

Bangun sahur makan mee segera yang dibekalkan dari rumah. Happy, hari ini kelas setengah hari dan ini hari terakhir! After class, Lydia bawa ke Wisma Saberkas. Selepas buang masa pusing-pusing tinjau tinjau kat situ. Tanpa apa apa barang belian, kitorang keluar menuju ke The Spring. Shoping Mall baru dekat situ. Jalan-jalan nampak Padini my fav, ohh kalau yang itu harus masuk! Paling disayang sebab dia selalu bagi diskaun.. After rembat mana yang terkenan, macam biasa tinjau tinjau kedai lagak seorang penguatkuasa mana tah. 

Destinasi seterusnya ialah Pasar Satok, orang kata tempat ini glemer dengan ikan teruboknya. Sampai dekat Pasar Satok jadi tergamam sekejap, tergamam sebab penjual-penjualnya terlebih peramah barangkali. Seperti penyambut tetamu yang mengalu-alu kan kedatangan tetamunya. Yang disitu suruh beli ikan dengan dia, yang disana pulak suruh beli tempat dia. Masing-masing berlumba-lumba. Agaknya, begitu cara mereka menarik orang ramai untuk beli di tempat mereka. Macam ada unsur paksaan pun ada gak. I yang nak membeli ni pun berbelah bagi nak membeli ikan terubok kat siapa. Last-last I berdiri kat depan diorang macam orang nak buat persembahan. Dengan muka dibuat-buat serius memandang ikan terubok mana yang paling menawan kalbu. I beli 9 ekor dapat RM50.. harga asal RM80 lebih kurang.. Amacam?? murah ke tak murah?

Petang itu, bersungkai dekat gerai tepi jalan Pasar Satok saja. Pun cara Peniaga dekat situ tarik pelanggan lebih kurang sama dengan penjual ikan terubok tadi. Mengidam nak makan soto, tapi hairannya kat situ tak da pulak diorang buat soto. Kalau kat Sabah, soto ni macam dah jadi menu wajib dah. Sedih jap, last-last oder nasi ayam penyet dan sup daging sebagai pengganti soto. Nasib baik sedap~!!

Malamnya, after sungkai balik hotel nak siap-siap jumpa Jac (kawan lama kat mosti) and her friend Julia at The Spring again!. selepas borak-borak, kitorang yang tak jadi nak tengok wayang ambik keputusan untuk menyumbangkan lagu..Hehe..Kbox lah apalagi. Sampai sakit-sakit tekak melalak macam perasan artis =P

13082011

Kring.. Kring.. Fikirkan alarm clock rupanya cNunang tefon suruh bangun sahur. Nampaknya dia lagi cepat dari alarm clock i. Hwarggghhh ngantoknyaaaa i...sedapnya kalau boleh tido lagi ni. Tapi nampaknya i kena batalkan niat sebab flight balik hari ini pukul 0700am tahu. selang 10 minit kemudian, cNunang call lagi, dalam hati 'apalagi ni!orang nak makan', rupanya dia nak pastikan yang i betul-betul bangun tadi bukan tido balik. Eh hello mr Tunang! i tahu lah tengok jam oke. Hehe.. tapi i sangat-sangat berterima kasih sebenarnya sebab selalu jadi alarm clock saya! Hari ini bersahur dengan cheese burger Sugar Bun yang telah sempat ditapau malam tadi =) 

Flight jam 0700am sampai miri before 0800am, awal pulak!. Sampai Miri, tunggu Lisa (kawan lama kat mosti) datang ambik. Flight Miri ke Lawas 1335pm. Sengaja lambat balik lawas sebab nak jumpa Lisa and her daughter Feeya yang comel! 

Sampai airpot my flight was delayed ke jam 1445pm. Nampaknya i kena tunggu lagi lebih kurang sejam!! Letih- letih..nak balik nak tido nak rehat... 


Sekarang Alhamdulillah, dah sampai rumah juga pun. Telinga pun masih berdegung lagi. dan sekarang sempat lagi update belog yang lama terbiar =) Kesian.. Sekarang berhajat pulak bila nanti ada rezeki ke Kuching nak ke Sariken borong kain banyak banyak. Pastu nak lawat tempat-tempat menarik =)) InsyaAllah.

Sunday, July 24, 2011

Terharu

Petang lepas Asar tadi housemate buat kejutan, aku pun tak tahu bila masa diorang keluar rumah g beli kek n makanan segala. Balik-balik je dah bawa sebijik kek buat sambut birthday aku yang terlambat 2 hari itu. Mungkinkah kerana melihatkan raut wajah ku yang bermuram durjana maka mereka merancang untuk membuat suprise?! Ohhh.. terharunya saya!! Thanx Hana & Sarong!!

Nampak simple tapi nyamannn!! Licin terus kami kerja kan =B


Makanan yang tak habis termasuk sisa tulang temulang bagi dengan dia




Saturday, July 23, 2011

Happy SabtuDay (*-*)v !!

Assalamualaikummm!!..

Hari ini bangun awal sikit dari hajat sebenar hati yang mahu bangun lambat. Sejak bulan jun lalu hujung minggu   adalah menjadi hari yang buzy untuk saya. Tiada rehat2 di rumah..tiada bangun lambat..tidak boleh juga terbongkang di katil lama2.. Jadi hujung minggu ini hari yang ditunggu-tunggu, saya sudah berniat awal-awal mau tebus balik penat lelah, mau tidur puas-puas sebab nanti bila sudah kawen bini tak boleh bangun lambat nanti laki marah.(--"). Tapi pagi tadi semua hancur, pagi-pagi lagi jiran sebelah sudah buat bising ktuk ktak ktuk ktak ntah apa yang dikerjakannya. Paksa-paksa juga tutup mata, tapi telinga tak mau kerjasama. Tak boleh pekakkan telinga. Akhirnya, terpaksa bangun. 

First thing yang saya buat, basuh cadar basuh selimut yang entah berapa minggu dah tak bercuci =P. Lepas breakfast terus kemas-kemas rumah keseorangan sambil dengar suria fm.=B normal life. Sekarang boleh rilex.. Kerja dah selesai... Wahh indah nya dunia kalau begini hari-hari.=)

Selamat Berhujung Minggu ~!!!


Tiba-tiba rindu dengan sikici yang nakal ni~!!





Friday, July 22, 2011

22 Julai (!!!)

Assalamualaikum..


Sedar tak sedar cepat betul masa berlalu sudah 20 tahun tambah empat tahun aku hidup di muka bumi Allah ini. Isk..Isk..Tak sangka betul, dah besar pun c Farah ni. Tak banyak yang aku inginkan dalam hidup ini cuma aku bermohon semoga setiap langkah yang aku ambil dirahmati, diberkati dan sentiasa dalam bimbingan  Allah S.W.T Aminnnn..


 



Kalau dulu dulu masa masih hingusan teringin nak cepat cepat besar. Selalu tertanya-tanya apa aku akan jadi masa umur ku 20an..macamana kah rupa ku besar nanti. Haha..hei farah kecik ni sudah besar rupanya. Kalau  dapat undo balik pegi zaman kanak-kanak kan best.. Tak payah fikir-fikir masalah orang dewasa.=)

Happy Birthday to me =D

- Post ini auto published, i dah nyenyak tido pun hahh-

Sekian, terima kasih babai..

Thursday, July 21, 2011

Terkilan Sangat Sangat

Assalamualaikumm..

Aku sangat terkilan dengan sorang member yang sampai sekarang aku still anggap dia kawan aku.. Tapi gara-gara FACEBOOK!! dia sanggup putuskan persahabatan kami. Hanya sebab aku ikut-ikut komen dekat status fb dia saja, aku tak nampak pun apa kesalahan aku sampai dia nak bergaduh dan putus kawan. Apa pun salah aku, aku sudah minta maaf walaupun aku sendiri tak jelas apa salah yang aku buat. Sampai sekarang aku tak faham kenapa..





Buat sahabat yang pernah rapat dengan aku ni.. sorry to say lah aku ni tidak kisah pun putus kawan dengan kau. Sekalipun kalau kau tak pernah muncul dalam hidup aku pun ada ku kesah.. Tapi aku terkilan sangat gara-gara status kau sendiri di facebook tu kau begini, adoiii plisss lah. Apa-apa pun aku tak pernah simpan dendam dengan kau. Semoga kau happy happy selalu oke. Peace (*-*)v

Wednesday, July 20, 2011

What The Hell, Ini Memang Gila

MIAMI: Seorang remaja berusia 17 tahun secara kejam dan tanpa belas ihsan membunuh ibu bapanya sebelum mengadakan parti, sedangkan mayat orang tuanya masih berada di dalam bilik tidur kediaman itu, kata polis, semalam.
Tyler Hadley dari Port St Lucie, Florida, didakwa membelasah ibunya, Mary Jo, seorang guru dan bapa, Blake hingga mati dengan tukul besi yang ditemui berhampiran mayat kedua-duanya.

Remaja itu dikatakan membunuh ibu bapanya sebelum menganjurkan parti untuk 40 hingga 60 tetamu malam Ahad lalu selepas menghantar undangan di laman Facebook.
Parti itu bermula kira-kira jam 9 malam dan berlanjutan hingga jam 3 pagi. Polis tiba di kediaman ala ladang itu keesokannya selepas mendapat maklumat. Menurut polis, Hadley kelihatan gugup dan cemas dan terdapat tin bir berserakan di luar kediamannya.

Pada awalnya, dia memberitahu polis ibu bapanya berada di luar bandar. Polis kemudian menemui mayat ibu dan bapa remaja berkenaan di dalam bilik tidur utama di mana pintunya berkunci. Motif pembunuhan itu belum dapat dipastikan tetapi seorang penduduk berkata, dia mendengar ibu bapa Hadley enggan membenarkan remaja itu mengadakan parti. Sumber HM

Nasib baiklah kejadian ini bukan di negara kita. Gerun. Patut tidak kena kasi lahir tu anak dari awal.

Wordless Wednesday #4 Pencinta Miaw











LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...