Wednesday, February 29, 2012

Hadiah Dari Tuhan

 



 Alhamdulillah.... This is a gift from Allah. Thanx Ya Rabb.. Saya tak terfikir pun pening-pening yang saya rasa ini rupanya petanda baik. I thought sebab kurang darah kah apakah sampai dizzy segala... Sampai lah hb paksa jugak jumpa dokter sebab dah selalu sangat pening-pening dan perut rasa berangin. And we found reason for it. Macam tak pecayaaaaaa ja. Sekarang ini, pening datang tak kira masa.. pagi petang malam dia ganggu dan kurang selera makan. Tak da lah teruk saaangat tapi menganggu kerja2 seharian. Harap-harap semuanya berjalan lancar dan tak banyak problem selepas ini. Aminn..







Wednesday, February 15, 2012

Ketam Blackpepper hasil air tangan suami


Berikut adalah perbualan pendek tentang menu makan malam antara si suami dan isterinya...

Isteri : Hari ini kita makan ketam ah~! 
Suami : Nyumm..Nyumm.. ketam masak apa?
Isteri : Em.. Apa-apa lah...." (Padahal dalam kepala sudah set mahu dimasak apa si ketam itu)
Suami : Masak Blackpepper lah
Isteri : Iskkk... Kalau gitu B masaklah... 


----

haha.. Akhirnya si hb masak


Sampai rumah, si suami terus ke dapur cari bahan-bahan untuk Ketam Blackpepper. Si isteri pula duduk-duduk di ruang tamu. Tiba-tiba si isteri merasa kejam di atas perbuatannya membiarkan si suami terkontang kanting seorang diri di dapur.. (x pa la bukan selalu kan.. hahaha..jahat~!!). Akhirnya si isteri berpura-pura bertanya "Eh B masak kah? yeyeh yeyehhh...." Ohh.. Jangan salah sangka, si isteri tidaklah sekejam mana, walaupun bukan dia yang masak tetapi beliau tetap menjadi chef assistant ketam blackpepper pada ketika itu.. he he he.... And this is the result hasil air tangan si suami...




Mungkin gambar diatas tidaklah membangkitkan selera anda. Tetapi itsss sooooo delicious for me.. Biasalah ada orang tolong masak .. he he...

Bahan-Bahannya : 

DiTumbuk/Blend
Bawang Putih
Bawang Merah
Halia
Serai
Lada Hitam 

Sos Tiram
Sos Black Pepper
Sos Tomato
Sos Masam Manis

Telur
Bahan Perasa 
Sedikit air

(Semua bahan-bahan ini hanyalah mengikut firasat si tukang masak semata-mata dan sesukahati beliau nak letak )

Caranya.. Tumis bahan-bahan yang telah diblend sehingga pecah minyak. Pastu masukkan segala macam sos yang tersenarai. Masukkan air. Then masukkan telur ayam untuk memekatkan kuah nye lah... Akhir sekali masukkan bahan perasa secukup rasa. Siappp.. Senang kan... tutup mata pun bole ni... 



Reception in Membakut : (II)


(Browse back) This is us during Majlis Bersanding di Membakut. 
Watch out... Terlalu banyak gambar biru menjadi tatapan mata anda selepas ini..













Selepas saja selesai majlis di Membakut, Petang itu jugak kami balik ke Tuaran semula. Sungguh sangat memenatkan tahu... Tapi sangat bersyukur semua majlis kami dah selesai dengan izin Ilahi. 
Now, i really miss my wedding day.. Seperti ingin kahwin semula.. tapi dengan my own husband lah.. haha.. ok merapu....  


Tuesday, February 14, 2012

Ha..ha.. This Is Good!!

Ha..ha..ha.. I never knew, cats can eat DURIAN, RAMBUTAN, NENAS and many more jenis buahan. Until i saw this cat... 

berselera...


Nyum..Nyum..


sangat fruitarian kan.. Baguss dipelihara kucing begini.. I like!!...


Reception in Membakut : (I)


16hb Dis. 2011 (Pagi) : Majlis Akad Nikah 
16hb Dis. 2011 (malam) : Majlis Berinai
17hb Dis. 2011 (T/hari) : Majlis Bersanding

Selesai majlis di Tuaran.....

Petang 17hb Dis. 2011, we agreed to go back to membakut selepas bersanding. Kerana pada sebelah malam, Majlis merenjis sebelah pihak lelaki pulak akan berlangsung. Penat tak usah cerita lah. Sampai kawan boleh kata kami ni 'kawen lari-lari'. Ha ha..funny~! 

This is we during majlis merenjis belah pihak lelaki... =)













Monday, February 13, 2012

My Happiest Moment : Wedday (III)


Ini adalah kita sewaktu majlis bersanding (17 Dis. 2011)









Memang lari tema habis. This dress should be worn on my Malam Berinai. Jadinya, waktu reception jadi putih pink merah lah pulakkk.... Redhaa.. Many of the things i did not really satisfied.. Sebenarnya.. Especially on clothes.!! and they are not punctual. Tu lah pasal berinai terpaksa pakai pink, sanding terpaksa pakai merah. 

Phewwww~




Saturday, February 11, 2012

My Happiest Moment : Wedday (II)


This is we during malam berinai ceremony.









Accordingly, this dress should be worn on my wedding day. Tapi, atas sebab musabab yang tak diingini berlaku, terpaksa di pakai sewaktu majlis malam berinai.. Sobssss... habis lari tema.... Pasraahhhh saja.

Friday, February 10, 2012

My Happiest Moment : Wedday (I)

Sorry sebab 'kehilangan' jejak kabar berita yang sungguh laama. berbulan dah. Sooo sibuk thats why my blog has been abandoned sangat lama. Sampai crita kerja kawen pun sekarang baru sebok nak dibelogkan. But i still want to share to u my most happiest moment in my life. About my wedding day ceremony.

Tarikh : 16hb Disember 2011
Tempat : Kg. Shabandar Tuaran

(browse back) This is we during akad nikah...









Saya selalu melihat dan mendengar orang akan kata, "u will cried with all your heart during ur solemnization". Yalah, dah bukan jadi tanggungjawab parents lagi. Mestilah sedih kan..  Cuak juga sebenarnya, dah lah saya ni hati lembut kuat nanges....i malulah nangess2 nanti....cehhhh.. However, i failed to do that but keep smile throughout the ceremony. Hati manyak happy maa sampai lupa mahu nangesss...hehehe =P

16 Dis. 2011 is not only a historical day in my life tetapi sudah genap 3 tahun saya berkhidmat dengan gomen.

enough for this.. next entry akan menyusul =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...