Tuesday, June 21, 2011

Anjung Gayang Fishing

Assalamualaikum..

Mari dekat mari dekat, today aku nak kongsi satu port mancing yang kami pegi itu hari. Anjung Gayang Fishing namanya, Sebelah dengan Kg. Gayang Tuaran bawah Jambatan sana. Siapa yang tinggal area situ atau selalu lalu situ memang tau lah tempat ni. Sekarang dah lain, diorang sudah buat satu restoren di situ. Sambil boring-boring menunggu, boleh lah duk lepak-lepak sambil makan mee goreng seafood sambil minum air koka kola. Tapi kalau nak mancing situ kena bayar RM3 tau, even kami yang tak mancing pun just nak menyebok pun kena bayar. Pandai diorang cari income kan.



Inilah kami yang cuma menyebok, padahal yang memancingnya cuma seorang

Rezeki of the day , ingatkan nak catch & release tapi  terkial-kial buka mata kail akhirnya mati ditempat kejadian.


Sampai ke senja kamiorang kat sini

Aku tak pasti lah, sama ada ikan dekat sini dah pupus, berhijrah ka apa, dah tau kawasan ni kawasan blackspot bagi diorang kah atau kami yang tak da rezeki tak tahu lah. Rasanya dah masuk 3 kali mancing kat sini, ikan susah nak dapat, kah kami yang wrong time. Korang yang minat mancing cobalah cuba tempat sini, mana tau dapat ikan kerapu 100kg kah.hehe.. Atau pun susah susah pegi lah mancing kat pasar ikan macam saya, komfirm!! =)

Sekian, terima kasih daun keladi.

2 comments:

Gunaqz said...

ikut ko pi memancing di pasar ikan, boleh bawa umpan cacing kah farah? ha ha. satu tin cacing kira-kira berapa ekor ikan boleh dapat?

ha ha ha ha

Farah Faridah said...

kalau mancing di pasar, jangan bawa umpan cacing.bawa umpan duit.. kalau umpan rm6 bulih dapat ikan basung 1 kilo sudah.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...