Friday, July 1, 2011

Nasi Lalapan Makanan Wajib Makan

Assalamualaikum..

Makanan paling wajib makan kalau kau ke Miri sila order NASI LALAPAN yang lazzzzattttt itu. Dekat Restoran Muara Miri sana. Tolonglahh.. Itu hari lapar-lapar pun paksa tahan-tahan gara gara sesat mencari restoren yang ada hidang ini. Sanggup tu berlapar, semata-mata mau juga makan Nasi Lalapan. Tempat lain mana ada.. Sekarang ini pun, sambil menaip sambil terliur nak makan nasi lalapan. Adussss..Lapal..Lapal..


Sebelah kiri dan kanan i tu Nasi Lalapan Ikan. Muka tahan lapar tu tapi wajib ambik gambar dulu =)

Nasi Lalapan ayam..nyum..nyum..

Pasai pa dia diberi nama Nasi Lalapan?? Sebab dalam 1 hidangan tu ada 8 jenis makanan. Jadi tak payah order makanan lain lagi, kan senanggg begitu..

Restoren yang patut kau pegi

Keutamaan aku datang Miri selain datang dinner juga sebab nak sangat jumpa kawan aku yang seorang ini. Lama sangat tak jumpa, last jumpa dia pun time masih bujangan. Sekarang dah ada anak seorang.. Im really happy for her.. Oh kawan aku dah ada anak rupanya..

Ce teka Ce teka, baby boy ke baby girl??

Baby girl ok! Nutris Qistina Sharfeeya Triswandi dengan maknya yang tak nampak macam mak pun =)

Ada ciri-ciri jadi ibu mithali tak?? Hehh..

Baby Feeya nangis bila lama-lama dengan i, last-last aku suruh nunang yang handle terus diamm.. Oh kenapakah begitu Feeya?? Aunty Farah sedih tau...



NOTE : Ingatkan nak update pasal tempat menarik dekat Miri, dah line lambat cam siput terpaksa yang ini dulu. =)

Sekian, terima kasih daun keladi =)

6 comments:

Gunaqz said...

Saya tau ni tempat, pernah makan beberapa kali di sana. kawan-kawan rombongan jalan2 sia berabis suka makan di sana. saya sorang jak yang memprotes. entah napa. x ngam selera kali. he he.

uih, ngam sudah ko mendukung baby tu farah. bah... jan tunggu lama-lama lagi. ha ha. usik2 ko jak ah. jan marah.

tiara dryden said...

farah, mcm semangat btul ni muka ko masa dukung baby 2. hahaha

abglan said...

ooO nama pendeknya nasi lalapan... nama panjangnya nasi ada lauk lapan.

Farah Faridah said...

gunaq : hehehe..sedap bah tu ada ulam2 lagi. ngam kah? ihhh malu sa tau..cehh..

tiara : hahahaha semangat kah? belum ready bah tu kena gambar sudah.

abg lan : hehh ye lah kot..

zakey said...

like the last pic one...hehe..

Farah Faridah said...

like kah?????? comel kan feeya....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...