Tuesday, March 16, 2010

Review "Holiday at MELAKA"

Mula-mula Lisa ajak pegi Melaka diriku sungguh teruja sekali!!! (Cehh ayat mcm dia saturang jak teruja), mana x terujanya, sebagai anak perantau yang tinggal di Sabah dan baru first taim p Semenanjung haruslah merasa teruja dan mengambil kesempatan untuk ke tempat tempat seperti ini!! ya, semangat sungguh sehingga meletak tanda seru di situ. Gambar yang di ambil tersungguh lah banyaknya, sehingga tapisan memilih gambar harus di buat untuk di letak di dalam blog. Ohh..


Perigi HangTuah :
Bersungguh-sungguh benar kami melihatke dasar perigi ini sehingga tidah sedar diri sedang mencekak pinggang. (Tersangat nampak kesungguhan itu)

Tunggu turn untuk pura-pura mengambil air dari perigi

Masa ni memang cuaca tidak mengizinkan.. tapi mengapa risau..Payung kan ada..(--")

Rumah Tradisional Melayu Melaka :
Saya suka corak2 "tiles' yang ini, mesti mahal harga dia ni kan.


 
Bergambar dengan barang-barang antik, mula2 takut nak sentuh barang2 ni sebab tiba2 teringat orang cakap barang2 lama ni berpenunggu (--")...


 
Muzium Orang Asli :
Tiket masuk ke dalam ni RM2 jak seorang, tapi kalau nak bayar RM10 pun dialu-alukan (tiba-tiba*)


 
Kereta Lembu :
kalau nak naik kereta lembu bayaran dia Rm10


 
Zoo Melaka :
Dalam zoo ni semua binatang! yang betul but kena awet lah. Masa dah kat dalam tu tiba2 terpikir kalaulah semua binatang ni hidup secara tiba2..mmg pura-pura belakon jadi binatang trus..T-T


 




Meredah hujan..dah terpaksa sebab takut gate close dan paling takuti terpaksa tidur
bersama hewan hewan!!


 
Dalam perjalanan meredah hujan tiba2 ternampak gajah (mcm lah x sengaja nampak gajah sebesar tu), trus minta photograper ambik gambar kami bersama gajah walaupun gajah itu sombong xmau tengok
kamera (--")


 
Dah sampai Gate, hujan pun tiada lagi..


 
Istana Kesultanan Melaka :
 Masuk sini x ingat bayar berapa.


 
Taman Larangan Istana :
Dipercayai tempat puteri-puteri dahulu kala bermain (main lari2 kah)

A Farmosa :
Bangunan ni sebelum masuk istana, sebelum masuk istana kena lalu bangunan ini (ayat mcm sama)


 
Ini pun muzium tapi ndak ingat muzium apa


 
Topi tu kami baru beli, baru nampak macam pelancong betul..huhu..


 
Kapal : kapal ntah apa sudah nama dia ni. BESTTT....



Nazri dan Lisa ada hati nak tarik bendalah tu. Cubalah kalo dapat..huh!


 





 
Note WithLuv :
Sangat seronok pegi Melaka, memang tak boring dan banyak tempat2 menarik.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...