Sunday, May 15, 2011

Outing to Sipitang Again

Assalamualaikum

Kalau ke Sipitang taksah tak singgah gerai makan sate. Saja panggil gerai makan sate, padahal bukan sate je yang di jual. Macam-macam hado, etc: Sayap Ayam Panggang, Ikan Bakar, Kuih Muih, Bakso, Soto dan banyak lagi lah. Tak payah mention semua, nanti belog i ni jadi macam belog menu makanan pulak.


Antara deretan gerai yang ada

Gerai pilihan hari ini

Ciken wings (tapi saya dah bosan makan)

ABC

Bakso, this is mine.

Rojak (sedap!!), yang ini nunang punya

selalu kalau makan sini mesti order benda yang sama juga

this cat tengah sekodeng 

Lepas makan, kami ke pantai sebelah gerai makan tu jak and we found this..

kucing miang, eh bukan miang but manja telebih


Selepas ke pantai, we pegi waterfront tengok orang main payung terjun, i think dorang baru nak belajar kot.. 

kejap je kembang

Pastu kuncup balik

Senja @ Sipitang
Suka tengok pemandangan waktu senja. Keindahan yang sementara cuma. 

Note : Sate di Sipitang ni di jual pada harga RM 0.40 sen satu. murah tak murah?? 

Ok dah habis. Konsikou for reading this~!

5 comments:

Jahidih Saili said...

sy blm prnah pg di sipitang..dgr cerita, sedap sate sana..btl ka?

Farah Faridah said...

emm betul lah tu. sedap dan murah. tapi ada certain tempat la yg sedap.

echaRierie said...

waaa..rindu mau makan semua tue..
i mean made in sabah semua..hehe..
btw, i love the last one pic..
nice scenery..
;D

mr_mrs mikko said...

waaa, lawa bha kan dkt waterfront sipitang tu.. hihi

Farah Faridah said...

echa : kalau rindu minta pos pg semenanjung..hehe

mr/mrs mikko : iya lawa sudah sana tu, mau kena buat pintu gerbang dah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...